Departamenti i Stomatologjisë

Shërbimet e departamentit të Stomatologjisë

  1. Ekstraksionet e thjeshta dhe kirurgjikale
  2. Mbushje të çfarëdolloj grade
  3. Fasetat dentale
  4. Zbardhja profesionale

Ekstraksionet e thjeshta dhe kirurgjikale

Zakonisht është e nevojshme të nënshtroheni një ekstraksioni dentar për shkaqe si:

  1. Prania e një dhëmbi shumë të konsumuar nga kariesi ose
  2. Prania e një dhëmbi të thyer
  3. Përkeqësim i lidhur me higjenën e dobët orale
  4. Prani të infeksioneve të aparatit oral

Me ekstraksione të thjeshta, të cilat bëhen nën anestezi lokale, hiqen dhëmbët e dukshëm, përmes përdorimit të pincave.

Ekstraksioni kirurgjikal, nga ana tjetër, ka të bëjë me heqjen e dhëmbëve që janë të vështira për tu arritur dhe të dukshëm. Kërkojnë punë më komplekse.

Mbushje të çfarëdolloj grade

Simptoma e parë që tregon se kemi te bëjmë me një kavitet të hapur, është sigurisht një dhimbje e lehtë.

Të gjithë i nënshtrohen kësaj sëmundje infektive, burra dhe gra, pavarësisht nga mosha. Sapo të gjendet kariesi, ai trajtohet duke shpuar mbi dhëmbi e më pas dentisti heq të gjithë materialin e infektuar.

Sapo të hiqet materiali karioz, dhëmbi mbushet. Zakonisht para se të trajtohet kariesi, dentisti administron një anestetik lokal që do të funksionojë vetëm në zonën e prekur.

Fasetat dentale

Fasetat janë fletë të holla qeramike të menduara për të mbuluar pjesën e përparme të dhëmbit, në mënyrë që të mbulojnë defektet dhe ta përforcojnë atë.

Përdorimi i tyre rekomandohet për pacientët që kanë probleme estetike me dhëmbët e tyre, ose probleme që lidhen me vetë formën dhe pozicionin e dhëmbëve. Me këtë zgjidhje relativisht të thjeshtë, është e mundur të keni një buzëqeshje të bardhë të përsosur.

Zbardhja profesionale

Zbardhja profesionale e dhëmbëve është një praktikë plotësisht e sigurtë për pacientët, nuk ndryshon ose dëmton smaltin e dhëmbit dhe gjithashtu lejon një parashikueshmëri shumë të lartë të rezultateve.