Skaner Dentar

Sistemi panoramik i rrezeve X: My Ray (Hyperion x5)

Ekzaminimet e kryera:

  • Panoramex totale ose e pjesshme
  • Skaner 3D
  • Radiografia e sinuseve maksilare 2D dhe 3D
  • Radiografia temporomandibulare e TMJ

Koha e ekzaminimit: Maksimumi 10 minuta

Për çfarë shërbejnë?

Panoramex është një ekzaminim radiografik me dozë të ulët që kap të gjithë gojën në një imazh vetëm dy-dimensional duke përfshirë dhëmbët, nofullën e sipërme dhe të poshtme, strukturat dhe indet përreth. Është një mjet i rëndësishëm diagnostikues pasi mund të zbulojë probleme të tilla si; sëmundja periodontale e avancuar, ciste në nofull, dhëmbë të zhdrejtë, çrregullime të nofullës etj.

Skaneri 3D është metoda më e mirë për të studiuar kockën dhe për të parë në detaje përmes prerjeve disa milimetra.

Radiografia 2D dhe 3D e sinusit maksilar përdoret për të diagnostikuar probleme të ndryshme të sinusit si sinusiti, inflamacioni i mukozës së sinuseve dhe shumë më tepër.

Radiografia temporomandibulare TMJ ndihmon në identifikimin e çrregullimeve apo problemeve të këtij artikulacioni.